Το εξαιρετικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από τον ελαιώνα μας αποτελεί αντικείμενο απόλαυσης για κάθε αίσθηση . Από το χαρακτηριστικό ελκυστικό χρώμα του αγουρέλαιου και το φρουτώδες άρωμά του αλλά και την εξαιρετική του γεύση.
Στο κτήμα μας είναι καλοδεχούμενοι όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της επιτόπου παραδοσιακής γνωριμίας με το δώρο αυτό της φύσης και να το προμηθευτούν , κυριολεκτικά από την  παραγωγή στην κατανάλωση .
Αν πάλι θέλετε , αναλαμβάνουμε εμείς να σας το στείλουμε στον χώρο σας.
Διατίθεται σε δοχεία των 5 , 10 και 15 κιλών. Τιμή γνωριμίας 5,5euro / κιλό

Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα

Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα Κτήμα Σαλάτα

Η συγκομιδή του καρπού της ελιάς

Η συγκομιδή ξεκινά το φθινόπωρο και διαρκεί μέχρι και τις αρχές του νέου χρόνου. Οι ελιές συλλέγονται πριν από την τελική τους ωρίμανση, όταν δηλαδή έχουν χρώμα πράσινο-βιολετί, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα του λαδιού.
Οι ελιές παραδοσιακά μαζεύονται με το χέρι, κόβονται δηλαδή, πριν πέσουν στο έδαφος. Οι ελιές που βρίσκονται σε ψηλότερα κλαδιά, πέφτουν με το ράβδισμα, δηλαδή με μακριές ράβδους (ραβδιστήρες) ή με ειδικές χτένες προσαρμοσμένες σε ειδικό μηχάνημα με τις οποίες χτυπούν τα κλαδιά. Οι ελιές πέφτουν στα δίχτυα ή τα πανιά που έχουν στρωθεί κάτω από τα ελαιόδεντρα. Υπάρχουν επίσης οι “χτένες” με τις οποίες “χτενίζονται” τα κλαδιά για να πέσουν οι καρποί.
Όταν οι καρποί πέσουν στο έδαφος, γίνεται προσεκτική διαλογή αυτών που θα καταλήξουν στο ελαιοτριβείο.
Οι ελιές που συλλέγονται, αποθηκεύονται σε ξύλινα δοχεία ή σε τσουβάλια, σε καλά αεριζόμενους χώρους. Το μάζεμα της νέας σοδιάς είναι η στιγμή της ικανοποίησης, η ανταμοιβή της φύσης στην ανθρώπινη φροντίδα. Γι’ αυτό, η συγκομιδή του ελαιοκάρπου αποτελεί  μια ολόκληρη ιεροτελεστία, μια γιορτή!